20171204 dinsdag Holguin naar Cancun in Mexico naar Schiphol

 Het album werkt nu wel met alle foto’s erin
 https://myalbum.com/album/TxFtAczCbTPU

 

Om 06.10 aankleden om te gaan hardlopen. Juan heeft al koffie (mierzoet zoals ze dat hier drinken), maar ik neem toch een kopje voor ik naar buiten ga. Ik ren de straat uit richting het centrale plein, waar al heel veel mensen aanwezig zijn.  Verder tot de afslag naar het stadion. Rondje om de parkeerplaats en weer terug. Bij de afslag ga ik gewoon lopen. Bij het plein even op de wifi. Het blijkt vandaag de dag van de “constructores” te zijn. Iedereen in de bouwwereld dus. Thuis zit het Duitse stel al te ontbijten en kijken vreemd op,als ze me al bezweet in sporttenue zien. Even iets droogs aan en ik ga erbij zitten. Leuke mensen uit Bonn. Zij hebben een taxi om acht uur naar Trinidad. Als ze weg zijn is mijn ontbijt ook klaar. Na het ontbijt even op het balkon en dan badkamer en aan de slag.
Alles past in de ene koffer. Ik doe nog wel makkelijke kleren aan. Nog naar het park van Don Quichotte om de e-mails te versturen. Dan naar het internetcafé. Weer terug naar huis en een kan thee drinken. Toch maar omkleden en de koffer echt dicht doen. Ik blijf op het balkon wachten tot de taxi er is. Is een “amigo” van de familie. Hij heeft me al vaker gebracht. Zelfde prijs, 15 cuc, als altijd. De taxi vliegveld stad is een vaste prijs van 20 cuc. Erg veel volk al op in de hal. Ook veel bussen van groepen. Blijkbaar is Cuba helemaal hot voor tours. Ik puzzel wat tot ook de bussen met Nederlanders aankomen. En direct gaan ook de loketten open. Ik krijg stoel 37H, volgens mij is dat een gangstoel,al zei de incheckbalie dat het een tussenstoel is. Afwachten. Dan door de douane. Eenmaal binnen mijn laatste geld opmaken. Maar na een ijsje en een pak wafels ga ik toch maar wisselen. 5 euro en toch nog 1,45 cuc en de pesos ruilt hij niet. Dus nog een pak wafels. En de pesos als fooi aan de toiletjuffrouw. Blij.
Even omkleden en de tijd op internet opmaken. Nu wachten op boarden. Op dit moment is London aan het boarden. Het is 16.40 uur. Mijn vliegtuig is vroeg en wij kunnen gelijk boarden nu L weg is,ruim een uur te laat. Het is 1 1/2 uur v liegen en ook daar zijn we dus vroeg. Eerst de mensen voor Cancun er uit. Dan de rest. We krijgen een TRANSIT pas. Dan door de controle van jezelf en handbagage en dan ben je in de gewone vertrekhal.
Ik zie daar de twee mannen die die grote platte tv bij zich hadden drie weken geleden. Toch even navragen. Hij moest 400 cuc betalen aan de douane. Heeft hij niet gedaan maar wel afstand van de tv. We gaan op tijd boarden en weer ruim voor de tijd weg. De balie juffrouw heeft gelijk, het is een tussenstoel, maar wel met een vrije plek naast me. Dus geen probleem , kan mijn benen goed strekken daar. De vlucht is maar 9 ½ uur. Wel fijn. Na de maaltijd die al snel komt ga ik slapen. Heb de hele nacht zo’n beetje door geslapen. Niet eruit geweest. Mijn buurman heeft het broodje wat uitgedeeld wordt een anderhalf uur voor aankomst voor me aangenomen blijkt als ik wakker wordt. Nog een leuk gesprekje met hem. We zijn een uur te vroeg op Schiphol maar vanaf de polderbaan is het wel 15 minuten rijden voor we bij de gate zijn. Ik zit een rij of vier vanaf de laatste rij dus blijf rustig wachten tot het echt gaat doorstromen met uitstappen. Dan de route naar de marechaussee voor de paspoort controle. Nederlands paspoort kan door de zelfcontrole met de paspoort automaat. Gaat snel. Dan naar de bagageband. Mijn koffer als een van de laatste koffers. Langs de douane en dan mijn ov pas opwaarderen. Met de trein naar huis. Heerlijk weer thuis te zijn.
IEDEREEN WEER BEDANKT VOOR HET LEZEN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *