20171203 zondag Holguin hardlopen.

Om 06.20 eruit. Aankleden gaan rennen. Ik ga de Aricochea straat hier net achter in en blijf die volgen tot ik op de weg uitkom naar het baseball stadion. Daar linksaf tot net voorbij plaza de la Revolución.  Daar staat op een verkeersplein een paar kunstwerken. Foto’s maken en vanaf daar lopend terug. Dan naar het plaza waar net de vlag wordt gehesen.  Halt en front dus. Je kunt onder de muur door naar het monument erachter. Daar zit dus al gewoon een mevrouw om 07.00 uur om te zeggen dat ze op zondag gesloten zijn. Morgen vanaf 08.00 uur open. Dan maar verder richting huis. Wel via andere straatjes waar ik nog nooit ben geweest.  Uiteindelijk met een man een stuk meegelopen die naar het kerkhof ging. Bij het park met de mural,een groot kunstwerk van metaal, richting thuis. Nog wat foto’s onderweg nemen en dan om 08.00 uur weer thuis. Even de schoenen uitdoen en dan ga ik op het balkon zitten tot het ontbijt klaar is. Rijkelijk ontbijt. Met de koffie weer naar het balkon,beetje verder uitzweten en de krant van gisteren uitlezen op mijn mobiel.
Badkamer, aankleden en dan naar internetcafe.  Leuk bedacht de tekst naar mezelf mailen maar dan moet ik eerst op wifi,maar dat is daar niet. Dus wel de rest gedaan. De foto’s mnummeren moet per foto omdat de “rechter muisknop” geblokkeerd is. Ook kopiëren gaat alleen met ctrl C. En dan ctrl V. Maar goed,de foto’s maar gewoon in de blog gezet en toen weer gaan wandelen. Nog maar even van het warme weer genieten deze laatste dagen. Via eebn andere route naar het centrale plein. Eerst water zoeken. De winkel die vol stond toen ik hier kwam heeft niet een fles water meer staan. Andere winkels zijn gesloten of hebben alleen kleine flesjes. In het park op de wifi en de brief naar mezelf versturen.  Nog een paar winkels maar ook daar hetzelfde. Nu echt spaghetti gaan eten. Het is pas halftwee maar anders moet ik straks nog een keer terug. Dan opnieuw naar het internetcafe.  Als ik binnenkom is het 14.00 uur en wordt net het volkslied gespeeld bij het begin van de derde wedstrijd. Dezelfde teams als gisteren dus. Snel de tekst in de blog zetten en naar huis. Omkleden en in de schommelstoel voor de tv.
Op het eind weer spannend en wat gisteren net niet lukte, lukte vandaag wel. 17.30 en op het balkon aan mijn blog beginnen. Juan komt een thermoskan koffie brengen.  Met klein kopje, dus gewoon wat vaker inschenken.
Tegen zevenen begint het te waaien en valt er wat regen. Dus ik ga binnen zitten puzzelen.  Wel lekker dat de balkondeuren  gewoon open kunnen blijven. Tijd voor een kan thee. Ik kijk vanaf de bank met een half oog mee naar het journaal.  Om 20.30 is er een rechtsreekse herdenking, dat Fidel een jaar geleden overleden is, vanaf plaza de Revolución in Santiago de Cuba. Eerst een speech van Raul en daarna muzikale optredens door bekende Cubaanse artiesten. Erg mooi en indrukwekkend.  Emotioneel ook, vanwege lideren en teksten die het laatste jaar over hem verschenen zijn of op hem van toepassing.  Duurt tot 22.30. Mooie afsluiting van de dag.  Naar de kamer en slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *