20171202 zaterdag Baracoa naar Holguin via Moa

Al voor zes uur een kop koffie en dan gelijk de badkamer in. Alle spullen daarna mee naar de kamer. De kleren voor de reis aan en naar het park. De zaterdagkrant downloaden duurt wel even. Toch al voor 06.30 weer in huis. Het ontbijt staat klaar. M begint met de omelet zodra ik binnen ben. Toch eerst even koffer inpakken.  Als die klaar is op mijn gemak ontbijten. De schoonmaakster komt al tegen 06.45. Met zijn drieën een kop thee drinken en wachten op de auto. Klokslag zeven is de auto er. Ze laden de koffer bivenop terwijl ik afscheid neem. Er zitten al vier mensen achterin. Ik ga voorin zitten. Op een ander adres nog vier Nederlanders oppikken en dan op weg. Normaal duurt de rit ongeveer iets minder dan 5 uur. Drie stops en wat regen onderweg en een slechte weg door de regenval van de laatste dagen en het feit dat de auto veel speling heeft op de voorwielen, zodat de chauffeur terughoudend is met inhalen (gelukkig), zorgen ervoor dat het bijna een uur langer duurt. Er is geen zeil over de koffers, een paar doen bij de eerste stop een hoes om hun rugzak. Ik heb alles in de binnenste koffer gedaan met een plastic zak bovenop. Alleen kleding die wat vochtig kan worden. De vier Nederlanders gaan door naar Trinidad, nog eens zeven uur rijden. Alles is goed geregeld en zij wisselen al van auto net buiten de stad. Scheelt hen bijna een uur. Wij rijden de stad in en als ik zie dat we op 100 meter bij mijn huis langskomen, vraag ik de chauffeur of ik uit kan stappen. Is goed. De hulp is alleen thuis. Opent de deur van dezelfde kamer als twee weken terug en gaat koffie zetten. Na de koffie alle kleren uithangen. Dan naar het internetcafe.  Is hier om de hoek. Geen wifi daar. Wel twee mensen die al zitten te wachten. Er zijn 20 computers in de zaal. Nu eerst naar het Don Quichotte park. Zitten veel mensen met mobieltjes, er is daar dus wifi. Ben hier al een paar jaar niet geweest. Er is een ander park bijgekomen met kunst. Wat hier echt op valt is dar er geen graffiti en geen vernielingen zijn. Wel slijtage door weer en tijd. Na het park door naar het centrum. Gelijk de inkopen doen die moeten en dan in het park even op de wifi. Bij het theater kijken of er nog voorstellingen zijn, niet in de dagen dat ik nog hier ben. Naar de pizzeria met in het hoofd spaghetti.  Het word een kaaspizza, waar een of andere siroop over zit. Maar wel lekker. Nu naar huis,het is vier uur. Omkleden, de hulp lief aankijken en baseball op de tv kijken en koffie krijgen. Rond 18.00 uur komen de man en vrouw thuis. Even bijkletsen en dan verder baseball kijken. Spannend tot letterlijk de laatste seconde. Voor de liefhebber. Tweede helft negende inning, stand 11-10 , 2 out en twee honken bezet. Veel spannender kan niet. Om 19.45 is de wedstrijd afgelopen.  En ik verhuis naar het balkon. Ik had twee laptops en een tablet bij me, die heb ik dus weggegeven. En zit nu mijn blog op mijn telefoon te schrijven in een mail aan mezelf. Dus kan die dan morgen zo in mijn blog kopiëren.  Moet nog iets verzinnen voor de foto’s.  Ondertussen heeft Eudelia een kan thee gezet voor me. Nog even lekker op het balkon zitten. Beneden is de verzamelplek voor afval. Er zitten schuimplastic opvulstukken bij, zo te zien van iets groots zoals een grote tv of zo. Twee mannen op de fiets zoeken die er tussenuit en binden ze op de bagagedrager.  Ze fietsen weg met de tweede man op de stang. Even na negenen naar de kamer. Spullen klaarleggen om te gaan hardlopen in de morgen. En dan slapen. Is een lange dag geweest.

 

t

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *