20171120 El Cristo naar Baracoa

Om 1 uur worden we allemaal wakker van de hond. Hij blijft maar blaffen. Chuchi gaat eruit en doet de grote lamp aan op het terrein, de buren bellen dat ze niemand zien. Maar het wordt wel stil nadat het grote licht een minuut of vijf heeft gebrand.
Ik val weer in slaap en wordt wakker van de wekker om vijf uur. Eeerst badkamer, dan aankleden en de rest inpakken. Ik zit al voor halfzes klaar. Chuchi was er al uit. Hij heeft nog even het geld op stapeltjes gelegd en geteld. Meer dan 15.000 pesos.
Dan het ontbijt en tien over zes gaan we richting de jeep. Met zijn allen naar het busstation. Mooi op tijd, 06.50 en ik moet er om 07.00 zijn. Zodra het loket open is, koop ik een ticket en lever daarna mijn bagage in. Een cuc doet wonderen. Geen weegschaal en geen afmetingen.
De bus is leeg als die komt, is de eerste rit. Mooi plekje uitzoeken en even over acht op pad. Beetje wrang dat we tegen halfnegen op 200 meter van ons huis langsrijden over het viadut. De rit gaat vlot. Wel dezelfde plekken waar de chauffeurs altijd stoppen. Onderweg toch nog wel zichtbaar dat de storm vorig jaar wat boomtoppen heeft meegenomen. In Baracoa hetzelfde, veel mensen bij het hek. Sommigen met naambordjes voor wie ze komen ophalen, anderen met foto’s van een casa die verhuurd wordt.
Ik zie Mercedes al staan. Ik ben als eerste uit de bus en ga haar begroeten. Dan de koffers pakken. Zoals altijd heeft Mercedes voor een redelijk grote bicitaxi gezorgd. De koffers passen er goed op en wij kunnen ook nog mee. De bici zweet behoorlijk. Maar ik betaal altijd een faire prijs. De koffers naar binnen. Ik zie gelijk de platte tv in de woonkamer. Ik besluit om beneden te gaan slapen en niet op de eerste verdieping. Zo hoeven we alletwee niet telkens de trappen op.
De parfum valt ook hier in goede aarde. Wat ik dit jaar vergeten ben, zijn de vitamine C en paracetamol. Niet te krijgen hier. Nu eerst koffie. Dan naar het internetcafe. Gelukkig geen wachtrij. Het lukt nog steeds niet met het foto album. Dus maar even naar de helpdesk schrijven, binnen 24 uur antwoord per mail.
Nu naar de winkel om een sixpack water van elk 1 ½ liter te kopen en naar huis. Het begint net weer te regenen. M vraagt of ik vandaag eerder wil eten omdat het vanmorgen zo vroeg was. Ik zeg ja, want ze wil altijd zo vroeg mogelijk eten. Normaal om zes uur, maar nu al om vijf.
Als toetje vandaag “natija” van melk, maizena, suiker en een beetje kaneel.
Bijkletsen over de familie, buurt en kennissen. Na het eten een kop thee. Dan ga ik op de laptop voor de blog en foto’s. Rond zevenen ga ik in de (woon)kamer zitten. Er is baseball, ik kijk totdat mijn ogen dichtvallen om halftien. M is dan al eerder gaan slapen. Er zijn behoorlijke regenbuien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *