20171114 dinsdag Schiphol naar Holguin Cuba

Na een relatief snelle rit naar Schiphol voor de dinsdagmorgen ben ik om goed halftien daar. De juiste balie zoeken. Inchecken. Ze hebben al een gangpad voor me gereserveerd. Dan door de hand bagage controle. De paspoortcontrole en naar de grote hal waar de winkels zijn. Nog geen 30 minuten nodig gehad. Tijd voor de krant en een extra grote koffie. Ik blijf daar zitten tot goed 11 uur. Dan naar de gate, een eind lopen nog. Daar roepen ze om dat je per persoon maar een stuk handbagage mag meenemen. Bij het inchecken gevraagd en de laptop mag apart. Dus ik naar de balie. De laptop willen ze niet los inchecken maar de koffer doen ze wel en die gaat dan in de ruimbagage. Met nog een stuk of tien koffertjes van andere mensen.
Dan het vliegtuig in en op tijd vertrekken. Ruim tien uur vliegen. Vier films en een tv serie kijken en we zijn er al. Tussendoor een maaltijd, een snack en wat drinken.
Om even over vijven landen we in Holguin. 27 graden Celcius maar wel regen.
Wachten op de koffers. Geen controles verder. Alles mag zo maar mee. Inclusief de twee laptops. Buiten neem ik een taxi. De chauffeur zegt dat het al een paar dagen regent en dat het de komende dagen ook zo zal zijn. Ik vraag naar het baseball, niet hier maar wel in Santiago de Cuba, als het daar niet regent. Bij het huis wordt ik heel vriendelijk ontvangen. Casa El Balcon. Ik ben al een paar keer eerder hier geweest. Er is nog een toerist hier, uit Franse gedeelte van Canada. Wel leuk gesprek maar is een roker en dit is Cuba he. Ik bestel een ontbijt voor nu. Omelet met brood, fruit , vruchtendrank en koffie.
Na het eten even op het balkon de blog schrijven van vandaag. Het is nu 20.00 uur hier. Nederland is zes uur verder. Het is nu droog en heerlijk weer. Na het schrijven slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *