20170624 zaterdag Colombo, Lotus toren en de wijken slaven eiland, Kollupitiya

Om 07.00 uur opstaan. Het regent al een tijdje. Toch aan de dag beginnen want weer een hele tippel vandaag. Vandaag toch maar weer een ontbijt voordat ik op pad ga. Goed acht uur op naar de grote toren. Ik ben er ondertussen achter dat het de Lotus toren is, 350 meter hoog. Die al in 2016 klaar zou zijn. Het moet een toeristische attractie worden met een observatie dek , restaurant en een waterpark. Ik loop met mijn poncho om. Toch beetje nat aan de binnenkant, maar dan van het zweten. Ik mag logischerwijs niet de bouwplaats op, al heb ik het wel gevraagd natuurlijk. Hiervandaan loop ik door naar “slaveneiland”. In koloniale tijden nog veel meer een eiland waarop de slaven gehouden werden. Nog veel oude straatjes en steegjes daar. Er wordt wel veel nieuwbouw gedaan. Dus maar afwachten hoe lang de wijkjes er nog zullen zijn.

Dan een stuk langs de oceaan, langs Temple Trees, de officiële woning van de premier. Daar is ook een warenhuis met luxe winkels en zowaar echte koffie. Dan weer weg van de oceaan en richting het Zuid Beira meer. Daar ligt in het meer een meditatiecentrum. Mooi aangelegd en met prachtige beelden. Er is een meditatie sessie aan de gang dus ik kan niet naar binnen.

Van hier is het niet ver naar de Gangaramaya tempel. Behalve een tempel is het ook een museum met heel veel diverse artikelen die in de loop der jaren door de gelovigen gedoneerd zijn. Echt van alles. Van heel mooie waardevolle dingen tot brillen en brillenkokertjes. Buiten staat nog een hele verzameling oude drukpersen.

Onderweg zie ik van alles en praat zo tussendoor met nogal wat mensen, al is het met de meesten maar een paar zinnen. Maar zoals bij het pompstation, dat is wel uniek. Laten ze me zo maar zien dat er vier pompen zijn en de bedieningskasten. Of de man die de remvoeringen zit te vervangen langs de kant van de weg. Via een andere route weer richting het hotel. Op de brug over het spoor nog een foto van de Lotes toren om het weer rond te maken voor vandaag. Vooral in het begin nogal wat buien maar daarna klaarde het toch wel wat op. Met telkens wat nattigheid.

Onderweg een heel grote winkel met echt alle levensmiddelen, maar ook een apotheek en slijterij erin. Kaas, brood en chocolademelk gekocht voor vanavond en morgen ontbijt.

In het hotel loopt de man gelijk met me mee met water, koffie en handdoeken. Koffie drinken en atletiek kijken op tv.

Daarna thee en wat eten. De foto’s en de blog en dan is het al weer 22.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *