20170623 vrijdag Colombo, wijken Kollupitiya en Cinnemon gardens

Gewoon weer om 07.00 uur er uit. Ga vandaag eens kijken hoe het ontbijt er uitziet.

Een paar menuutjes maar eigenlijk allemaal wel iets teveel. Ik probeer, iets anders te bestellen, heb het idee dat het gelukt is en dan wordt het toch een uitgebreid ontbijt. Nu ja, het vruchtensap en het fruit zijn gezond, zal ik maar denken.

Wel lekker verder. Na het ontbijt op pad. Even na achten. Het is minder en minder ver dan gisteren. De voornaamste dingen zijn het museum en het park. Vooral het museum is zeer interessant. Het is een groot gebouw met zalen. Het is op tijdperken ingedeeld. Dan zie je pas hoe oud de beschavingen in deze regio al zijn en wat voor voorwerpen dateren van die tijd.

Na het museum loop ik het park in. Viharamahadevi park, snappen jullie nu hoe moeilijk het af en toe is om de weg te vragen? De weg vragen levert wel regelmatig een leuk gesprekje op. Ik loop door het park en via een andere route met een boog weer terug naar het hotel. Ik zie de man van gisteren lopen en hij zegt gelijk al dat hij pas na 14.00 uur schoonmaakt. Even later komt hij met koffie en water aanzetten. Na een uurtje ga ik toch maar even naar de Mc Donalds een kop koffie drinken. Ik let op de tijd, het is precies 30 minuten lopen. Ik neem ook maar gelijk een ijsje.

Wat ik gisteren vergeten ben op te schrijven is, dat her bij de Mc een jong stel aan de tafel naast me zat. Ik vraag hem of hij bij mij op de kaart kan aanwijzen waar de Mc is. Lukt niet maar laat het wel op zijn telefoon zien. Dan vraagt hij of hij een selfie mag maken met mij erbij. Tuurlijk. Ik kijk naar zijn vriendin, en hij zegt, ze is een beetje verlegen. Ik heb aan haar ouders gevraagd of ik haar mee uit mag nemen op een date en dat mocht. Dit is haar eerste echte date. Dus toen toch een opname van mij met haar. Vandaag bij het vertrek bij de Mc begint het ineens hard te regenen. Dus met de bus terug. De bushalte is net 100 meter voorbij het hotel en het stortregent zo hard dat ik onder het afdakje blijf wachten. Als het bijna droog is dan snel naar het hotel. Eerst koffie en dan thee. Dan zien welke dingen ik morgen zal gaan bekijken. Nu aan de foto’s en de blog beginnen. Ik hoor rond 19.00 uur lawaai buiten. Komen er veel mensen uit het grijze gebouw met de klok. Morgen eens vragen wat er aan de hand was.

Al weer tegen negenen. De blog gaan plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *